
Hvorfor ikke lage sin egen krydderolje selv om det fins så mange gode krydderoljer å få kjøpt i butikken?
Det er flere fordeler med å lage sin egen krydderolje:
- Du kontrollerer smakene og kvaliteten på ingrediensene, kan tilpasse mengden av urter, krydder og hvitløk etter din egen smakpreferanse, og kan bruke ferske eller tørkede urter av høy kvalitet.
- Du har frihet til å eksperimentere med ulike urter, krydder og smaker. Oppskriften tilpasses etter dine personlige preferanser eller kulinariske tradisjoner.
- Du unngår tilsetningsstoffer og konserveringsmidler og har full kontroll over ingrediensene som brukes.
- Hjemmelaget krydderolje laget med ferske urter og kvalitetsolje beholder de naturlige smakene og næringsstoffene. Urter inneholder antioksidanter, vitaminer og mineraler som kan gi helsefordeler.
- Du kan tilpasse krydderoljen til ulike diettpreferanser eller behov. For eksempel bruke en ekstra virgin olje og tilpasse mengden salt for å lage en lavnatriumversjon.
- Å lage din egen krydderolje er som regel rimeligere sammenlignet med å kjøpe ferdige produkter med tilsvarende kvalitet i butikken.
Ingredienser
- 8-10 tørkede chilipepper
- 3-4 hvitløksfedd
- Urter – rosmarinkvister, basilikum, oregano eller timian
- Olivenolje
- Salt og pepper etter smak (kan kuttes helt ut)
Framgangsmåte
Legg fersk chili i en ildfast form, tørk i ovnen på varmluft på på 60-70 grader, over natten.
Skjær hvitløk i strimler
Legg tørket chili, strimlet hvitløk og friske urter i en flaske. Et tips er å rengjøre og gjenbruke en tom flaske med olivenolje.

La oljen og ingrediensene stå i en uke.

Du har nå en smaksrik, tilpasset og høykvalitets krydderolje uten tilsetningsstoffer, som du kan bruke til å tilsette smak og krydder i salater, marinader, dressinger, pizza, pasta- og risretter, sauser, eller som en smakfull dippingolje til brød.
Vel bekomme!
Views: 100
Ett svar til “Habea krydderolje”
Denne oljen var knall, men jeg synes det var nok med 4 chili! Anbefales