
Tomater inneholder næringsstoffer som bidrar til å styrke immunforsvaret, blant annet det røde fargestoffet lycopen som er en kraftig antioksidant. De er rike på fibre og C-vitaminer som er viktig for sterke sener og ledd og en frisk hud.
Ingredienser
Dette er en oppskrift på en hjemmelaget tomatsuppe laget på ferske tomater.
- 1 egg pr person
- 1 stk. løk
- 2-3 båter finhakket hvitløk
- 2 ss olivenolje og gjerne litt meierismør til steking
- 4 ss tomatpuré eller hjemmelaget økologisk ketchup
- 1 kg gode saftige tomater
- 8 dl vann
- 1 stk. grønnsakbuljong (terning)
- 1 ss sukker
- 0,5 potte friske eller tørkede urter
- 0,25 ts pepper
- Litt fløte (valgfritt)
Urter som passer med tomat: basilikum, oregano, timian, rosmarin, persille og kjørvel.
Framgangsmåte
Kok eggene i 8-10 minutter. Avkjøl i kaldt vann og skrell dem.
Skjær opp og fres løk og hvitløk myk og blank i en kjele med litt olje (og gjerne smør for smakens skyld)
Tilsett tomatpuré eller hjemmelaget ketchup, og la det surre ett minutt.

Ha deretter i hakket tomat, vann, buljong og sukker. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter.
Kjør suppen til ønsket konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser.
Tilsett hakket friske urter eller tørkede urter, og smak til med pepper.
Server suppen med kokte egg.

Om du vil ha en litt mildere smak på suppen, tilsett gjerne en fløteskvett.
Vel bekomme!!
Views: 51
Ett svar til “Tomatsuppe”
Gønna på med chili, da ble suppa passe etter min smak