
Selleriroten er kalorifattig og kostfiberrik. Den er rik på B-vitaminet folat, kalium og sporstoffet kobber. Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens kostfiber er gunstig for fordøyelsen. Sellerirot har et høyt innhold av vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer.
Sellerirot inneholder 2.8 gram karbohydrater per 100 gram, og passer derfor godt inn i et lavkarbo kosthold.
Det fins utallige oppskrifter på sellerirotsuppe, dette er bare en av dem.
Ingredienser
- 500 g sellerirot
- 150 g mandelpotet, for kraftigere smak
- 5 dl kyllingkraft evt -buljong
- 3-4 dl fløte eller melk
- 2 ss smør
Tilbehør:
- 150 g tørrsaltet bacon
- 1 stk syrlig eple
- 2 ss persille eller gressløk, finhakket
Eventuelt tilbehør:
- Spøstekt persillerot, gulrot eller beter
Framgangsmåte
Rens og skrell sellerirot, eventuelt også potet om du ønsker en kraftigere variant. Skjær alt i terninger biter.

Fres bitene i 2 ss smør i en kjele i 2 minutter. Tilsett kyllingkraft og fløte eller melk.
La det hele småkoke til grønnsakene er helt møre, ca 15 minutter. Kjør så suppen glatt og jevn med en stavmikser.

Tilsett litt ekstra melk eller kraft hvis suppen blir for tykk. Smak til med salt og pepper
Skjær eplet og baconet i små terninger. Stek baconet gyllent og sprøtt i en tørr stekepanne. Tilsett eplebitene og stek i ytterligere 1 minutt. Vend inn grovhakket persille eller gressløk.

Dersom du ønsker å toppe det hele med sprøstekt persillerot, gulrot eller beter:
Varm opp olje (f.eks. rapsolje) i en liten kjele. Dypp en tresleiv ned i oljen, når det bruser rundt sleiven er den varm nok til fritering.
Skjær persillerot, gulrot eller beter i tynne skiver, f.eks med en ostehøvel. Friter skivene i oljen til de er gylne og sprø. Legg dem så over på et kjøkkenpapir og la dem renne av. Krydre med litt salt og pepper.

Fordel suppen i dype tallerkener og topp med eple- og baconblandingen. Vel bekomme.
Views: 46
Ett svar til “Sellerirotsuppe”
Sellerirotsuppe ser spennende ut🤩