Kategorier
Bakevarer

Lavkarbo rundstykker

Ingredienser

  • 1 kg steinmalt korn, grovt sammalt (spelt eller emmer)
  • 200 gr valnøttkjerner
  • 150 gr gresskarkjerner
  • 150 gr solsikkekjerner
  • 150 gr sesamfrø
  • 150 gr chiafrø
  • 150 gr linfrø
  • 100-200 gram surdeig (evt. 1/3 – 1/2 pk tørrgjær)
  • Litt salt (himalayasalt)
  • 1 dash eplecider eddik
  • Kaldt vann

Denne oppskriften gir følgende næringsinnhold pr 100 gr:

  • Fett: 25,37 gr, hvorav 8,01 gr er mettet fett
  • Karbohydrater: 34,75
  • Protein: 16,77 gr
Basisingrediensene

Variasjoner:

  • Legg til chiafrø og linfrø for enda kraftigere rundstykker
  • Legg til havregryn etter smak
  • Legg til brødkrydder (anis, …)
  • For mer «julete» rundstykker, legg til rosiner, hakkede dadler, eller annen tørket frukt
  • For mindre grove rundstykker – suppler med finmalt havremel eller hvetemel
Gode ingredienser, men kan sløyfes

Framgangsmåte

  • Hakk valnøttkjerner i passe biter
  • Knus linfrø (stavmikser)
  • Legg evt chiafrø i vann (ca. ½ time)
  • Bland korn, mel, kjerner, frø, salt
  • Hvis du bruker surdeig, bland ut surdeigen i 0,5 – 1 liter vann
  • Hvis du bruker tørrgjær, bland inn tørrgjæret
  • Ha i vann til deigen får passe konsistens, og bland godt sammen
Alle ingrediensene

Heving:

  • Heves i romtemperatur i ½ – 1 døgn
  • «Snu» deigen et par ganger de første par timene (en gang pr time), kna inn litt salt
  • Etter heving, forme rundstykker med to skjeer. 16 rundstykker på ett stekebrett. Denne oppskriften gir to fulle stekebrett; litt mer dersom du lager mindre rundstykker.
  • Stek rundstykker i 40-45 min på 200 grader
Ferdig blandet
16 rundstykker pr stekebrett
Ferdig stekt

Views: 43

Ett svar til “Lavkarbo rundstykker”

Legg igjen en kommentar til Torvald Helmer Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *