Ingredienser
- 1 kg steinmalt korn, grovt sammalt (spelt eller emmer)
- 200 gr valnøttkjerner
- 150 gr gresskarkjerner
- 150 gr solsikkekjerner
- 150 gr sesamfrø
- 150 gr chiafrø
- 150 gr linfrø
- 100-200 gram surdeig (evt. 1/3 – 1/2 pk tørrgjær)
- Litt salt (himalayasalt)
- 1 dash eplecider eddik
- Kaldt vann
Denne oppskriften gir følgende næringsinnhold pr 100 gr:
- Fett: 25,37 gr, hvorav 8,01 gr er mettet fett
- Karbohydrater: 34,75
- Protein: 16,77 gr

Variasjoner:
- Legg til chiafrø og linfrø for enda kraftigere rundstykker
- Legg til havregryn etter smak
- Legg til brødkrydder (anis, …)
- For mer «julete» rundstykker, legg til rosiner, hakkede dadler, eller annen tørket frukt
- For mindre grove rundstykker – suppler med finmalt havremel eller hvetemel

Framgangsmåte
- Hakk valnøttkjerner i passe biter
- Knus linfrø (stavmikser)
- Legg evt chiafrø i vann (ca. ½ time)
- Bland korn, mel, kjerner, frø, salt
- Hvis du bruker surdeig, bland ut surdeigen i 0,5 – 1 liter vann
- Hvis du bruker tørrgjær, bland inn tørrgjæret
- Ha i vann til deigen får passe konsistens, og bland godt sammen

Heving:
- Heves i romtemperatur i ½ – 1 døgn
- «Snu» deigen et par ganger de første par timene (en gang pr time), kna inn litt salt
- Etter heving, forme rundstykker med to skjeer. 16 rundstykker på ett stekebrett. Denne oppskriften gir to fulle stekebrett; litt mer dersom du lager mindre rundstykker.
- Stek rundstykker i 40-45 min på 200 grader



Views: 43
Ett svar til “Lavkarbo rundstykker”
J… gode rundstykker, fantastisk crunchy