Kategorier
Kjøtt

Hjemmelaget lammerull

Hjemmelaget lammerull er ikke bare et fantastisk tradisjonspålegg med rik og balansert smak, det er også et sunt og økonomisk alternativ til ferdigkjøpte varianter. Ved å bruke rene råvarer som lammelår og lammeside, kan du enkelt kontrollere både krydder og fettinnhold. Resultatet er et pålegg som er proppfullt av smak, uten unødvendige tilsetningsstoffer. I tillegg er det en glimrende måte å utnytte hele dyret på, noe som gjør det både bærekraftig og rimelig. Perfekt til julefrokosten eller som en hverdagsfavoritt på brødskiven!

Ingredienser

  • Lammelår (uten bein)
  • Lammeside (uten bein)
  • 1–2 ss salt
  • 1 ts sukker
  • 1 ts grovmalt pepper
  • 1 ts allehånde
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts muskat
  • Eventuelt litt gelatinpulver (om du vil ha fastere konsistens)
  • Kjøttnål og hyssing eller elastisk nett

Fremgangsmåte

  • Skjær kjøttet fra lammelåret og lammesiden i tynne, flate stykker slik at de er enklere å legge sammen. Sørg for at kjøttet ligger jevnt utover, slik at det blir lett å rulle.
  • Bland sammen salt, sukker, pepper, allehånde, ingefær og muskat. Dryss kryddermiksen jevnt over kjøttet. Hvis du ønsker en fastere rull, kan du også drysse litt gelatinpulver.
  • Start med lammesiden som underlag. Legg kjøttstykkene fra lammelåret oppå lammesiden. Pass på å legge kjøttet slik at det blir jevnt fordelt.
  • Rull kjøttet stramt sammen fra den ene langsiden til den andre, som en rullekake. Fest rullen godt med kjøttnål og bind den sammen med hyssing, eller bruk et elastisk nett.
  • Kok opp vann i en stor gryte. Tilsett litt salt og eventuelt en løk, gulrot og laurbærblad for ekstra smak.
  • Legg lammerullen i vannet og la den trekke (ikke koke) i 1,5–2 timer, avhengig av størrelsen på rullen. Sjekk med en nål eller gaffel at kjøttet er mørt.
  • Ta opp lammerullen fra vannet og legg den i en form.
  • Legg noe tungt over rullen for å presse den sammen mens den avkjøles. Dette gir en fast og fin lammerull.

Sett den kjølig, gjerne over natten. Når lammerullen er ferdig, kan den skjæres i tynne skiver! 🎄

Views: 14

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *