Kategorier
Fisk

Hverdagsskrei

Denne oppskriften likner på Skrei med bacon. Her har jeg variert en del med tilbehøret, men framgangsmåten er veldig lik.

Ingredienser

  • Tykke skiver, eller ryggstykke av skrei, ca 200 gram per pers
  • Salt og kvernet pepper
  • Olivenolje
  • Poteter
  • 1-2 gulrøtter
  • 1-2 løk
  • 100-200 gram finsnittet kål
  • 100-200 gram selleristang
  • 1 tomat
  • Litt bacon
  • 100-150 gram champignon
  • 2 ss smør
  • Litt persille

Framgangsmåte

  • Varm ovnen til 200 grader.
  • Dryss et jevnt lag grovt salt over ryggstykkene. La fisken ligge med saltet på i ca. 20 minutter.
  • Skyll fisken godt i kaldt vann og klapp stykkene tørr med kjøkkenpapir.
  • Krydre med salt og litt pepper på begge sider.
  • Smør et stekebrett eller en passende ildfast form med smør eller olje.
  • Del løken og surr den i stekepanna til den blir lett gyllen.
  • Skjær baconet i små biter, la det steke over middels varme til baconet er gyllent.
  • Del løk, kål og selleristang, i passe biter, og la det surre til de begynner å bli lett gylne i fargen
  • Smør et stekebrett eller en passende ildfast form med smør eller olje. Lag en seng av grønnsakene og bacon/champignonen, og legg fiskestykkene oppå. Pynt gjerne med tomat.
  • Bak skreien midt i ovnen i 12-18 minutter, avhengig av tykkelsen på skivene.
  • Skreien er klar når fiskekjøttet flaker seg delikat ved et lett trykk.

Denne retten smaker fortreffelig med kokte poteter. Vel bekomme 🙂

Views: 19

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *