
Denne oppskriften likner på Skrei med bacon. Her har jeg variert en del med tilbehøret, men framgangsmåten er veldig lik.
Ingredienser
- Tykke skiver, eller ryggstykke av skrei, ca 200 gram per pers
- Salt og kvernet pepper
- Olivenolje
- Poteter
- 1-2 gulrøtter
- 1-2 løk
- 100-200 gram finsnittet kål
- 100-200 gram selleristang
- 1 tomat
- Litt bacon
- 100-150 gram champignon
- 2 ss smør
- Litt persille
Framgangsmåte
- Varm ovnen til 200 grader.
- Dryss et jevnt lag grovt salt over ryggstykkene. La fisken ligge med saltet på i ca. 20 minutter.
- Skyll fisken godt i kaldt vann og klapp stykkene tørr med kjøkkenpapir.
- Krydre med salt og litt pepper på begge sider.
- Smør et stekebrett eller en passende ildfast form med smør eller olje.
- Del løken og surr den i stekepanna til den blir lett gyllen.
- Skjær baconet i små biter, la det steke over middels varme til baconet er gyllent.
- Del løk, kål og selleristang, i passe biter, og la det surre til de begynner å bli lett gylne i fargen
- Smør et stekebrett eller en passende ildfast form med smør eller olje. Lag en seng av grønnsakene og bacon/champignonen, og legg fiskestykkene oppå. Pynt gjerne med tomat.

- Bak skreien midt i ovnen i 12-18 minutter, avhengig av tykkelsen på skivene.
- Skreien er klar når fiskekjøttet flaker seg delikat ved et lett trykk.

Denne retten smaker fortreffelig med kokte poteter. Vel bekomme 🙂
Views: 19