Kategorier
Kjøtt

Habea pannerett

Lite kan måle seg med en skikkelig pannerett når grønnsakene er ferske og på sitt mest smakfulle.

Det fins like mange oppskrifter på pannerett som det fins kokker i verden. Her er pannerett slik jeg lager den, et fullverdig festmåltid med førsteklasses råvarer.

Ingredienser

Panneretten

  • Kjøttdeig eller karbonadedeig. Den mest smakfulle kjøttdeigen får du fra 100 % gressforede dyr, som får vokse i sitt eget tempo
  • Litt væske for å spe ut kjøttdeigen (melk, vann, …)
  • Urter (persille, rosmarin, timian, oregano, gressløk, …)
  • Salt og pepper
  • Olivenolje eller klarnet smør

Grønnsaker

  • Obligatorisk til panneretten
    • Løk
    • Hodekål eller spisskål
    • Gulrot
    • Tomat
  • Valgfritt til panneretten
    • Hvitløk
    • Blomkål
    • Broccoli
    • Squash

Tilbehør

  • Poteter eller ris

Framgangsmåte

  • Del opp grønnsakene i så store deler som du ønsker
  • Bland sammen kjøttdeigen med alle ingrediensene
  • Ha oppi godt med olje eller klarnet smør i ei stekepanne
  • Legg kjøttdeigen i stekepanna, og lag en stor kake av det hele
  • Lag kakestykker tilsvarende antall middagsgjester. Hvis det er 4 til bords, del kaka i 4 kvadranter
  • Stek kjøttdeigen på mellomvarm plate til bunnen av kjøttdeigkaka er stekt og fast
  • Legg grønnsakene på toppen av kjøttdeigkaka.
  • Jeg legger alltid løken først, deretter gulrot, kål og til slutt tomater
  • Hvis jeg bruker flere sorter grønnsaker, legges de etter kål, men før tomater
  • Legg et lokk over stekepanna, kok sakte opp, og la det hele småputre i 20-40 minutter, avhengig av hvor møre du vil ha grønnsakene
  • Jeg foretrekker å la det stå lenge i stekepanna, for å få ut mest mulig grønnsakkraft, som blander seg med smakene fra kjøttdeigen
  • Hvis det blir for mye kraft og ret renner over stekepanna, kan krafta auses over i en sausmugge. Ta vare på den gode krafta, og ikke la noe gå til spille

Views: 42

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *