Beathes rabarbrapai er veldig enkel å lage, kan lages på kort tid, og smaker utrolig godt. Den smaker enda bedre hvis man blander med blåbær.
Rabarbra bør høstes ganske tidlig, vanligvis frem til omkring Sankthans. Etter Sankthans blir planten stadig mer trevlete når den bygger opp næring til neste sesong. Dette avhenger av landsdel. Du kan gjerne fryse ned rabarbra, men bruk den fersk så lenge du kan.
Den norske blåbærsesongen varierer noe fra år til år, og regnes å være fra midten av juli til et stykke ut i september. Dette avhenger av langsdel, og om man er i lav- eller høylandet. Blåbæra blir søtere jo lengre den står (i blåbærsesongen).
Ingredienser
Deig:
- 100 g havregryn
- 100 g smør
- 1 dl sukker
- 1 dl hvetemel
- 1/2 ts bakepulver
Fyll:
- 1/2 l rabarbra (evt. blåbær)
- 1 ss sukker
- 1 ss potetmel
Framgangsmåte
Smør ei ildfast form.
Ha oppi rabarbra (og eventuelt blåbær).

Strø sukker og potetmel over.
Bland havregryn, mel, bakepulver og smør til en deig.

Smuldre deigen over rabarbraen (og evt. blåbæra).

Stekes på 180 grader i ca 25 minutter til overflate er gyllen
Tips: kan med fordel serveres med vanilieis eller krem
Vel bekomme!
Views: 46