
Selleriroten er full av smak og sødme, og passer perfekt på ulike måter i mange ulike retter. Her er noen forslag:
- Som erstatning for vanlig potetmos som tilbehør til kjøtt eller fisk.
- Som en ingrediens i en salat. Den salte smaken vil legge til en ekstra dimensjon til salaten.
- I en suppe for å gi den en ekstra smak, for eksempel i en kremet blomkålsuppe.
- Som hovedingrediens i en vegetarisk hovedrett.
- I skiver eller terninger som en del av en tapas tallerken sammen med andre småretter.
- I tynne skiver, stekt i ovnen som sunne og smakfulle snacks.
Selleriroten er kalorifattig, kostfiberrik, rik på B-vitaminet folat, kalium og sporstoffet kobber. Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens kostfiber er gunstig for fordøyelsen. Sellerirot har et høyt innhold av vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer.
Jeg kjøper økologisk dyrket sellerirot fra Rågo eller fra REKO-ringen i Trondheim. Prisene på sellerirot direkte fra bonden er faktisk billigere sammenliknet med prisene fra COOP, REMA og Meny.
Saltbakt sellerirot er veldig enkelt å lage, og gir et fantastisk godt resultat 🙂
Ingredienser
- 1 stk hel, stor sellerirot
- 1 – 1,5 kg grovt salt
- olivenolje
Framgangsmåte
Vask og skrubb selleriroten godt. Jeg bruker en grønnsakskrubb, men en liten kniv for å fjerne eventuelle tynne «groper» som kan inneholde jordrester fungerer også.
Bland saltet med litt vann og litt olivenolje slik at det blir en litt «grøtete» masse. Pakk massen rundt selleriroten.
Legg selleriroten en gryte som tåler et lengre opphold i stekeovnen.

Bak selleriroten ved 200 °C i ca. 2 – 2 1/2 time (avhengig av størrelse), eller til den er helt mør.
Pakk selleriroten ut av saltet, og da er den klar til bruk.
Vel bekomme!
Views: 41