Les på denne siden Villa Brage loff om hvorfor jeg anbefaler surdeig.
Ingredienser
- 750 gram hvetemel av type «00», pizzamel eller annet sterkt mel.
- 450 gram vann
- 125 gram surdeigsstarter
- 25 gram maldonsalt
Framgangsmåte
- Begynn med å blande hvetemel og vann i en bakebolle. Når vann og mel er helt blandet legger du på et lokk eller aluminiumsfolie og lar stå på kjøkkenbenken i romtemperatur i 1-2 timer. Dette kalles autolyse.
- Når deigen har stått ferdig tilsetter du surdeigsstarteren og blander sammen i en kjøkkenmaskin på lav hastighet.
- Når surdeigen er blandet inn i deigen tilsetter du maldonsalt som du har finmalt i en morter og elter deigen videre i 15 minutter.
- Stopp maskinen og dra deigen av kroken 2-3 ganger mens du elter.
- Når deigen er ferdig eltet setter du den med lokk eller plastfolie over til første heving. Den skal nå heve i romtemperatur i 24 timer.
- Etter 24 timer deler du deigen opp i seks like store emner. Bruk en vekt for å få dem like store.
- Lag så baller av pizzadeigene og legg dem i en hevekasse, eventuelt i egne boller med lokk eller plastfolie over.
- Bruker du egne boller til hver deig, bør du smøre dem lett med litt olivenolje først.
- Ballene skal nå heve videre i kjøleskap i 48 timer.
- Når deigene skal brukes tar du dem ut av kjøleskapet 6-8 timer før du skal bruke dem.
- Bak ut bunnene og ha på ønsket fyll.
Views: 54