Kategorier
Bakevarer

Pizza Barske Brage

Inspirert av Barske Glæder – en klassiker fra Studenthuset i Tromsø. Byens beste pizza på 80-tallet, sannsynligvis den beste pizzaen i historien.

Historisk bilde av Studenthusets meny på 80-tallet

Oppskrift på pizzadeig finner du her: Villa Brage pizzadeig.

Ingredienser

Kjøtt
  • Salami
  • Bacon
  • Skinke
  • Kjøttdeig
  • Pepperoni
Kjøtt ingredienser
Frukt og grønt
  • Løk
  • Mais
  • Champignon
  • Paprika
  • Purreløk
  • Ananas
  • Oliven
Frukt og grønt ingredienser
Pizzasaus, krydder og ost

Hvitløksaus

Framgangsmåte

Forbered deigen:

Lag hvitløksausen:

  • Finhakk hvitløk og persille.
  • Bland dem sammen for å lage en aromatisk hvitløksaus.

Forbered fyllet:

  • Skjær salami, bacon, skinke og pepperoni i tynne skiver. Stek kjøttdeigen til den er gjennomstekt.
  • Hakk løk, paprika og purreløk. Skjær champignon i skiver. Tøm væsken fra maisen. Skjær ananas i biter.

Monter pizzaen:

  • Forvarm ovnen til 250 °C.
  • Kjevle ut pizzadeigen til ønsket størrelse og tykkelse.
  • Fordel hvitløksausen jevnt over deigen.
  • Dryss over revet ost.
  • Legg på kjøtt, grønnsaker og frukt etter ønske.
  • Drypp noen dråper hjemmelaget krydderolje over toppen for ekstra smak.

Stek pizzaen:

  • Plasser pizzaen på en forvarmet pizzastein eller et bakepapirkledd stekebrett.
  • Stek i ovnen i 10–15 minutter, eller til skorpen er gyllen og osten bobler.

Servering:

  • Ta pizzaen ut av ovnen og la den hvile i et par minutter før du skjærer den opp.
  • Server varm, gjerne med en frisk salat ved siden av.
  • Ha på ekstra krydderolje hvis du foretrekker sterkere smak.

Tips:

  • Juster mengden av hver ingrediens etter personlig smak.
  • For en sprøere bunn, bruk en forvarmet pizzastein.
  • Eksperimenter med ulike oster for å variere smaken.

Views: 301

3 svar til “Pizza Barske Brage”

Hvordan lager man en saus av kun hvitløk og persille?? Høres ut som at ett eller annet mangler her…

Hei, godt spørsmål. Jeg gjør det slik:

Finhakke hvitløk og persille.
Varme litt av krydderoljen forsiktig i en liten kjele og fres hvitløken lett.
Røre inn litt revet ost (parmesan eller mozzarella passer godt).
Ha i persillen og noen dråper krydderolje til slutt.

Smør sausen på pizzabunnen før du legger på resten av fyllet – det gir en frisk og aromatisk smak.

Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *