Kategorier
Supper

Spinatsuppe

Spinat er full av kostfiber, A-vitaminet betakaroten, B-vitaminet folat, vitamin C, vitamin K og kalium. Spinat er også en kilde til vitamin E, B6, kobber og magnesium.

I følge frisky.no er spinat den aller sunneste bladgrønnsaken. Hvis du spiser cirka 70 gram spinat per dag, eventuelt en stor porsjon spinat hver uke, vil du kunne oppnå mer energi, forsterke immunsystemet, forebygge kreft og hjertesykdom, senke høyt blodtrykk og stilne sult.

Ingredienser

  • 400 g spinatblader, helst økologiske
  • 1 stk. løk
  • 1 gulrot for litt søtligere smak (kan sløyfes)
  • 1 ss olivenolje evt. meierismør
  • 5 dl vann
  • 3 dl kraft eller buljong
  • salt
  • pepper
  • evt. litt chili, hvis du ønsker en litt sterkere variant
  • evt. litt honning for å runde av smaken

Tilbehør:

  • egg
  • sopp (f.eks .champignon)
  • bacon (kan sløyfes hvis man ønsker en vegansk variant)

Framgangsmåte

Hakk løk, og evt gulrot, surr i en kjele med olivenolje. La det surre til løken blir lett gyllen (ikke brent).

Ha oppi litt finhakket chili hvis du ønsker en sterkere variant. La den også surre sammen med løken.

Tilsett vann, kraft eller buljong og kok opp.

Vask spinatbladene hvis de ikke er ferdigvasket og klar til bruk. Ha oppi spinatbladene, kok opp, og la det koke i ca. 5 minutter.

Bruk en stavmikser og kjør suppen jevn.

Tilsett salt og pepper etter smak. Suppen i seg selv er veldig smakfull, slik at man med fordel kan begrense salt og pepper.

Det passer godt å servere suppen med et halvt eller helt kokt egg pr porsjon.

Ønsker du et enda kraftigere måltid, kan du surre bacon og/eller sopp og strø oppå suppen når den serveres.

Views: 40

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *